Dop =)

Då var dopet avklarat och en väldigt trött liten tjej ligger och sover i sin säng nu.
Det har varit en lyckad dag. Tack så mycket alla som var med och gjorde denna dagen lyckad.

Sen deltar lilla a i en tävling så ni som är med i facebook får gärna gå in å rösta. Det är gratis =)
Det är för att vinna en omslagsbild på tidningen vi föräldrar.
Här kommer länken :

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Vi-Foraldrars-Omslagstavling/Photo-competition-candidate-template-6154

nää nu blir de sängen =) Ska upp tidigt imorn med för att ta prover och sen hinna förbi gymmet snabbt för att träna.

Sov gott =)

Hjärtundersökning avklarad =)

Nu har vi varit på hjärtundersökning för A. Allt såg bra ut så hjärtat är inte påverkat pga av att hon har syrgas. Vilket var väldigt skönt att veta. Så det är bara hennes lungor som spökar lite till och från när hennes syrgas behov ökar. Sen hade hon en lite ductusöppning kvar. Det är den gången som alla barn har när dem ligger i magen. Men som brukar stängas en tid efter att dem kommit ut. Men A har en liten liten öppning, inte större än ett knappnålshuvud. Men den skulle inte ha någon betydelse i detta sammanhanget. Vilket är skönt. Men ska tillbaka när hon är ett år.

Efter det gick jag och A ut på en promenad. Utforska stället här :) Men A somnade ganska snabbt i vagnen. Sen blev det lite lunch, pannkakor för min del och Gröt för A.

Men jag hade tänkt baka lite inför dopet om 1 ½ vecka. Men de tyckte inte A som inte alls ville sova längre stunder idag. Så jag får göra det imorn. Idag har det bara varit bra om man blir buren. Så är det vissa dagar.
Men nu ligger hon på glovet på mage och sover gott. Så nu ska jag passa på att laga lite middag iallafall ;)



Gröt är gott =)

Shoppingdag med mamma och syster =)

Var idag iväg och shoppade med mamma och lillasyster i Kungälv. Det var mysigt. Hittade kläder att ha på dopet också =) Så nu kommer jag att bli riktigt fin ;) Skulle lägga upp en bild på tunikan jag köpte. Men hittade den inte på nätet så ni får hålla er till dopet å kort då blir tagna. Om jag inte tar ett kort innan vill säga ;)
Kom även hem med en jacka. Börja känna mig som tanten på ullareds programmet. Ni som sett de så är det tre systrar som åker ner å handlar. En av systrarna har bara röda jackor. Å nu kom jag hem med en till röd jacka. Men det var min mamma å syster som tyckte jag skulle ha den röda i stället för den svarta. Sen kom jag även hem med två pjamasar till A samt 3 st bodys. Fast det var i större storlekar så hon kan ha dem senare. Hon växer ju så det knackar. Tack så mycket mamma för allt =) å syster för trevligt sällskap idag.

Fick idag en kallelse för A till hjärtmottagningen för att kolla hennes hjärta imorn. Tur att man inte hade något annant inplanerat när man får kallelsen dagen innan.  Vilket man gör regelbundet när man har syrgas för att se så inte hjärtat jobbar för mycket då lungorna inte orkar syresätta blodet helt själv.

Sitter nu å kollar på idrottsgalan. Fick lillan att somna vid kl 20. Men nu verkar de som att hon är vaken. Får väl se om jag får henne att somna om. Kan ju alltid önska. Får ta henne innan hon blir allt för ledsen.

Namninsamling till att prematurer ska få försäkring

Nu sitter man ensam i soffan. Dem två andra sover gott. Skönt med lite egen tid också. Kunnat kolla runt på nätet i lugn å ro. Idag har vi haft besök av vänner. Vilket var trevligt.

Imorn ska jag nog i väg en stund och kolla på lite kläder. A ska döpas om 2 veckor så jag behöver ha något nytt och snyggt på mig då. Ska även börja baka tårtorna till dopet då vi inte kan köpa tårtor pga av våra allergier. Ska förbi tårtdecor affären imorn i kungälv i så fall å kolla på lite grejer att dekorera tårtorna med. Ska ju vara fint på dopet. =)

Satt idag när jag läste en blogg om en lite flicka som är född i v 23+1 där mamman skriver om hennes tid på neo. Blev med sug på att skriva ner A:s tid på Neo, men var ju bara duktig de första dagarna att skriva dagbok, sen blev det för mycket för mig när det hela tiden gick upp å ner. Så imorn ska jag ringa och be om hennes journal så jag kan skriva ner. Mina egna tankar och känslor kommer nog tillbaka snabbt när jag väl läser vad sjuksköterskorna och läkarna skrivit. Dem kommer nog aldrig försvinna. Dagarna då man vaknade och kände att gråten satt i halsen så fort man slog upp ögonen utan att det var något speciellt som hade hänt eller när minsta lilla förändring med A som gjorde att man bara brast. Så det får bli mitt projekt nu att skriva ner hennes resa till idag,

Syrgasen är nu tillbaka som den var innan vi åkte in på sjukhuset på nyårsdagen. Vilket är skönt så nu hoppas vi att de går helt åt rätt håll. Så vi blir av med den snart.

Sen får gärna så många som möjligt skriva på denna namninsamlingen för att även prematurbarn ska få ha rätt till att bli försäkrade. A kommer nog aldrig få ha någon riktig försäkring, kanske olycksfall om vi har tur. Men när hennes lungor mognat klart så kommer hon vara som vilket friskt barn som helst. Hur svårt kan det vara för försäkringsbolagen att förstå det...hmmm.. och dem som säger att dem kollar individuellt. Nää det gör dem verkligen inte utan dem drar alla över en gräns. Kollade på plus om det i höstas. Har sagt det när försäkringsbolagen ringt, men då låter ju alla som att dem är de bästa och att man gör en individuell bedömning. ska ansöka men vet att jag kommer få avslag ändå.

Här är sidan som så många som möjligt gärna får skriva på:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6219

nu ska jag med hoppa i säng.

Nytt år!!

Då var det ett nytt år igen!! För oss var 2011 ett bra år! Vi fick vår efterlängtade bebis å vårat hus. Hört av flera att 2011 inte vart något bra år!

Hoppas 2012 fortsätter att vara ett bra år.
A tyckte dock vi skulle börja det nya året med en tur till sjukhuset. Hon ökade sitt syrgasbehov med 10 gånger mer än hon brukar ha. Men som vanligt hittade dem inget. Vilket i sig är bra, men ibland vill man ha en förklaring. Blev en natt på sjukhus. Men nu är det lite bättre. Hon behöver dock fortfarande lite mer syrgas än hon brukar när hon sover.

Testar att blogga från telefonen.
Hoppas det funkar och blir bra.
Ska strax göra lite mat. L är och kollar på inomhus cup i fotboll. Vill inte ta med A dit med alla basiller som finns nu.

Ha en bra kväll.


RSS 2.0