Så synd att de inte var våran tur...

Idag har man kört sin familj till landvetter då de ska till thailand i 18 dagar. Är inte alls avis ;P
Men skickade med en lista på va de skulle köpa till mig, hihi.. De som de absolut inte fär missa att köpa är Bh:ar. De är super bra från thailand 100 gånger bättre än de är här i Sverige. Så jag längtar så till jag får hem dem...Sen ska de få köpa lite annat smått och gott som kan vara bra att ha.

Efter att jag lämnat dem på landvetter åkte jag upp till fontion och sprang en kortis, var inte alls sugen idag att springa, samt att min löpkompis inte kunde =( så då fick de bli en kort runda istället för ingen alls. Nu ska jag bara jobba denna helgen och sen två veckor till å sen ska jag ha 10 dagars ledighet. Vilket ska bli väldigt skönt att få ett avbryt i jobbandet. Tyvärr så har man jobbat hela denna veckan då de varit så fint väder. Men hoppas att de håller i sig eller åtminstånde kommer nytt då jag går på lång semester i augusti.

Har nu suttit hemma ensam och hejat på U21 landslaget i semifinalen mot England. Grymt av dem att vända 3-0 till 3-3. Men tyvärr synd att de skulle förlora med straffar. Men så är ju tyvärr sporten. Men de är ju mycket bättre än de vanliga landslaget tycker jag.

Nu har jag ätit grönsaker med dipp som fredagsmys, de var mycket gott idag.
Imorn blir de solning ute hos mamma och pappa. Passar deras hus samt katt och kanin nu när de är i thailand. Så jag ska dit imorn innan jag ska jobba kväll och sola mig.

Ha nu en fortsatt trevlig fredagskväll.

Bilder som tillhöra senaste inlägget.

Uppe på Barn- IVA efter transplantationen



Nersövd och sov nog gott under den tiden.













Dagarna efter transplantationen

Torsdagen 30/4 -87
Mina föräldrar kom till mig ca kl 10.30. Då var jag fortfarande nersövd och förberedes för en HIDA-scint ( en röntgen som ser hur kontrast fördelar sig i levern). Denna undersökning skulle ge på huvudkliniken på östra. Så med på denna utflykten var 2 läkare, 2 sjuksköterskor och så klart mamma och pappa. Denna undersökning tog en timme att göra. Allt såg bra ut på röntgen, den donerade levern verkar fungera bra och mina prover blir sakta och säkert stabilare. Då jag låg still så mycket fick jag hjälpa av sjukgymnast för att röra på mina leder. Detta var meningen att mina föräldrar och personalen skulle göra detta på mig. Detta skulle göras 1-2 gånger/dag så länge som jag låg nersövd.

Fredagen 1/5 -87
När mamma och pappa kom till mig så hade mitt drän dragits. Mina tarmar hade redan börjat röra på sig. Vilket var tidigt tydligen efter en sådan stor operation. De brukade ta 3 -4 dagar vanlgt vis innan tarmarna börjar röra på sig. Ville även börja andas lite själv idag, när respiratorn kopplades ifrån vid vändning på huvudet. Men det var inte länge jag orkade vara utan respiratorn så den fick kopplas på ganska snabbt igen.

Lördagen 2/5 - 87
Idag ville personal testa igen att stänga va respiratorn. De stängde av den kl 11.20. Men blev tvungen att koppla på den igen kl 13.40 pga. att min vänstra lunga var dåligt syresatt. Idag fick jag även feber. Febern höll i sig hela natten och på söndags morgonen 3/5  tog de en massa odlingar och prover för att ta reda på vad det var som gjorde att jag fått feber.

Måndag 4/5 - 87
Idag var det åter dags för en Hida-scint och ja va visade den? Mina föräldrar fick inget riktigt besked. Då började frågor som: Var allt som de skulle? Eller? snurra runt i mamma och pappas huvud. De fick veta att de skulle göras ytterligare en Hida-scint på onsdag.

Tisdag 5/5 - 87
Ringde läkarna hem till mina föräldrar och sa att de ville göra en leverbiopsi för att ta reda på varför inte mina prover bl.a. bilirubinet inte gick ner.  Under den öppna biopsin upptäcker läkarna att det är en trång passage där de sytt ihop tarm och gallgångar. Läkarna bestämde sig för att sätta in ett plaströr vid den trånga passagen och då såg de att gallan började strömma till. Hade tydligen mycket ont och var orolig efter detta ingrepp. Fick då morfin, sov tydligen gott resten av dagen av detta.

Onsdag 6/5 -87
Idag blev de som var planerat en hida-scint. Idag såg den bra ut igen. Men inte nu igen, jo de var så klart att febern skulle komma tillbaka.



Vilken underbar känsla

ja, jag kan bara säga vilken otrolig känsla det var att springa med nya skor. Min gamla skor har jag haft i minst 5 år så de var ganska utslitna och dåliga om man säger så. Men igår tog jag tag i detta och köpte nya löparskor. VAr hur lätt som helst och mjuk att springa igår. Var inte ens helt slut efter att sprunigt 5 km i fontin med alla backar upp och ner. Kunde nästna ha sprungit ett varv till som de kändes. Så imorn blir de en löprunda till, ska nog utöka sträckan imorn =) Får se om min löparkompis hänger med på att springa lite längre.

Idag var jag och fika hos min arbetskamrat som fått en liten son för ca 1 månad sen. Gud va söt han var. Var trevligt att få tjöta av sig lite =). Synd så kunde jag inte stanna så länge som jag ville då hjärtat var med och vill hem, då han ville han och laga middag innan han skulle åka till jobbet. Vilket jag förstår. Men jag åker nog snart dit igen och gosar lite med den lille hihi. Hon bor ju inte så långt från jobbet =)

Idag önskar jag att jag hade haft ett hus så man hade kunnat varit ute när man kom hem då de fortfarande är fint väder. Men de önskar man varje vår och sommar då de är sol ute=). Men förhoppningsvis är de inte så långt kvar tills man har ett eget hus =). Ska ta tag i detta med husbygge nu och ringa för att kolla upp all fakta och priser helt hundra. Så man kan börja planera ordentligt.

Nu ska jag ta och göra mig ett gott te och sen se om jag kan skriva lite mer på de jag tänkte att bloggen skulle handla om.


Söndag 14 Juni..

SItter nu och slappar i soffan framför tv. Va hur trött som helst idag trotts att jag inte gjort något specillet igår.
Idag ska jag jobba kväll som sagt var, samt att jag jobbar tidigt imorn men sen är jag ledig på tisdag. De ska bli gött. PÅ tisdag ska jag och hjärtat hem till min arbetskamrat som fick en son i början av maj för en fika och se på den lille =) Ska bli riktigt mysigt.

Tänkte att jag skulle ut och springa idag men de blir nog inte så. Är som sagt alldeles för seg för detta. Måste ladda för att orkar jobba idag. Tar min löprunda imorn istället med min kompis. Har kommit på att de går mycket lättare att springa med någon än att springa själv.

Lägger in bilderna från de jag gjorde i köket igår kväll samt den tavlan som jag och mamma fixade igår. Men de var mest mamma som gjorde tavlan jag var bara lite håll hjälp för henne. Blev riktigt fint i sovrummet med den ovanför sängen.

Så här blev de i köket. De var trä innan där de är svart nu.







Så här blev de i sovrummet. Såg nu att jag tog bilden lite snett, samt att lamporna inte är vinklade åt samma håll ;)




Nää.. nu ska jag nog götta till min ordentligt innan jobbet å ta lite kladdkaka som jag bakade tidigare i veckan.
Ha de så bra idag =)






Pysselkväll =)

Nu ligger jag i sängen då hjärtat och hans bror har beslagtagit tv i vardagsrummet för att se på fighting =). Men just nu verkar de som att de släcker ner..
Själv fick jag hitta på något annat att göra efter att vi ätit middag. Så jag tog och fixade till lite i köket. Lägger in bilder i slutet.

Annars har jag jobbat idag. Åkte direkt därifrån och kollade på när min lillasyster spelade fotbollsmatch borta mot Alafors. Som tur var så vann dem med 3-1 tror jag att de blev. Vilket var rättvisst. Så nu har de vunnit alla sina nio spelade matcher. Riktigt kul att se på när dem spelar så bra. =)

Efter de tog vi med oss mamma, pappa och syster för att visa tomten som vi tänkt bygga hus på. Dem tyckte att den låg riktigt fint. Samt att hjärtat pratade med hans som vi ska köpa av så han skulle hålla tomten åt oss, som tur é =). Så nu kan vi börja planera ordentligt och även renovera lägenheten hihi.

Jag och mamma gjorde även idag en tavla till vårat sovrum som nu hänger över vår säng. Blev riktigt fin.

Nää nu ska jag försöka sova lite. Ska som tur é och skönt jobba kväll imorn =)

Sov gott alla. Lägger in bilder imorgon..


Lätt löprunda idag!!

Min vän ringde mig när jag var på väg hem från jobbet och frågade om jag skulle följa med ut å springa. Hade ändå tänkt springa idag så de hängde jag på. Ändrade bara tiden lite, ville springa direkt när jag kom hem och inte vänta 2 timmar. Vilket hon gick med på.  De var äldigt lätt idag skulle lät kunnat springa en bit till än de vi gjorde. Men min kompis hade varit förkyld så vi tog de i hennes takt. Men de var jätteskönt idag. De var länge sedan jag tyckte de var så lätt.

Sen när jag kom hem fick jag mig ett ryck och ville åka till Ikea för att se om jag hittade något roligt. Men tyvärr så gjorde jag inte de. Vill hitta något snyggt att ställa på våran hylla vi satt upp ovanför våran säng. Hittar inget jag vill ha..

Var ju på student i fredags till min lillasysters pojkvän. De var väldigt trevligt, roligt att träffa han släkt också. Gjorde ett kort till han också. Han är ju gaisare så de fick bli ett grön-svart kort trotts att de var student. Så, såhär lev de iallafall. Är nöjd med det.


Denna veckan blir de tråkigt för jag och mitt hjärta kommer att gå om varandra hela veckan. Då han kommer hem när jag sover och jag när han ska åka. Så idag syntes vi endast i dörren inte ens 5 min. Imorn blir de samma sak om vi hinner ses alls, annars ses vi inte fören sent på onsdag kväll. De är lite tråkigt när de bli hela sådan här veckor. Nån dga går ju ann men inte en hel vecka.

Jag vill åka ner till ullared har inte hitta någon än som vill följa med så jag funderar på att åka ner själv om ingen vill hänga med. De är bara att höra av sig om ni skulle vilja hänga på. Vet dock inte vilken dag bara än. Blir kanske nästa vecka eller veckan efter de. Får se när de passar med ledighet å allt.

Nu ska jag gå och se om min kyckling i ugnen är klar som jag ska ha till lunch imorn. Sen blir de att hoppa i säng. Somnade så sent i går kväll. Hade svärmor på besök efter att vi kollade på när min lillasyster spelade fotbollsmatch mot Häcken. De vann med 5-1 tror jag det var.

Sov gott alla...

 

Borde sova nu

Ja, precis jag borde sova nu. Men var så pigg när jag kom hem från jobbet. Har jobbat kväll idag. Slutade vid 21.30, men kom iväg senare och va inte hemma förren vid 20 över tio.
Ska som tur är jobba kväll imorn med nu när jag inte kan sova =)

hmm de har inte hänt så mycket de senaste. Mest jobbat, längtar så till jag ska ha semester. Skulle gärna varit ledig idag i detta underbara väder. Men fick ut sambon på en promenad vid kl 10 imorse. Redan då var de hur vamt som helst. Sen gick vi in och åt lite för att sedan gå ut och sätta oss på våran ligga grillgård vi har utanför oss. Men de va så varmt att vi kunde endast sitta där i en halvtimme. Sen bar de av till jobbet som sagt.
Skulle egentligen vilja åkt ut till havet.

Men innan jobbet åkte jag förbi kexfabriken här i kungälv. För jag har lovat min arbetskamrat att jag skule bjuda henne på baddare för de hade hon aldrig smakat på. Så de åt vi till fikat på jobbet. Hon tyckte om de iallafall, de var tur för jag har gått och sagt att de är så goda, å de är dem också..
Tryckte dock i mig en på vägen hem, samt lite remi också. Så nu blir de till att löpa långt imorn. Skulle ha gjort de idag, men värmen tog emot. Så imorn ska jag springa både för idag och imorn, de ska ju iallafall inte vara lika varmt imorn.

Nää nu ska jag lägga ner å se om jag kan sova, börjar få lite tunga ögon nu iallafall, måste sova så jag orkar gå upp imorn vid 7.30 för att komma iväg ut och springa

Sov gott allihopa

RSS 2.0