Sjukstuga i några dagar

 
 
 
Då har Alva varit sjuk i slutet av veckan som var. Hon fick hög feber, upp till 39.9 grader. Den höll i sig i tre dagar så vi misstänker att det var 3 dagars febern som småbarn brukar få. För när febern väl slutade så fick hon utslag på hela buken å ryggen. Men hon lekte på som vanligt när hon hade feber. Lik sin mamma ;)

Men dem senaste två dagarna har hon varit med gnällig än vanligt så det är nog lite sviter efter sjukdomen. Men annars är det full rulle. Väntar på att hon ska börja gå. Hon är en liten fegis då man så fort släpper handen så sätter hon sig ner. Vill inte riktigt stå helt själv. Men så fort hon kommer på att det inte är farligt att stå själv så lär hon gå. För man håller knappt i handen längre, utan bara mest som stöd.

Idag kom mamma å pappa förbi för pappa skulle hjälpa L att måla huset. Som snart är kvar. Det tar längre tid än vad man tror. Men nu är hela huset grått iallafall. Så nu är det bara det vita runt fönsterna å gavlarna kvar. Men det är inte så bara för det tar tid. Tur att jag har en sån duktig man =) Ska lägga upp lite bilder när det är klart.

På onsdag är det redan två år sen vi förlorade vår älskade son =(. Allt har på något sätt känns lite extra jobbigt den senaste tiden. Vet inte om det kan beror på att dagen närmar sig. September kommer nog alltid att vara en månad då allt känns tufft. Men som många säger så har dem blödande såren läkt med det finns fortfarande en massa ärr/sår kvar å kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Nää nu ska jag gå in till mina två hjärtan som ligger å sover och göra dem sällskap.
 
 
 

Blir aldrig någon rutin på detta =(

Vet inte hur många gånger jag sagt att jag ska bli bättre på att skriva här. Men det verkar ju inte gå så bra som jag hoppas på :( Tyvärr...
 
Nu har jag ju även sprungit middnattsloppet som var de närmsta loppet. Det gick väl okej, men det regnade som bara den. först fick vi ösregn innan starten, men sen var det upphåll under tiden som vi sprang, fram till typ 9 km då kom ösregnet igen. Så man var verkligen blöt å kall efteråt. Det där med att slå brosan gick inte så bra. Vi höll ihop i 2 km sen ökade han farten. Jag vågade inte riktigt hänga på med tanke på att det skulle vara en väldigt jobbig backe vid typ 7 km. Men nu i efterhand så hade jag allt kunnat följa med i hans tempo ett tag till. Han slog mig med hela 2 min. Efter loppet sa vi båda att nästa gång ska vi ta grupper längre fram så man slipper alla människor som går och inte fattar att man ska hålla till höger om man går eller springer långsamt. Blir så trött på de. Så nästa år ska jag allt hänga på han så han inte slår mig lika stort iallafall.
 
Alva har ju haft kvar en jätteliten ductus ( det kärlet som skall stängas efter födsel). Så i fredags var vi på ultraljud på hjärtat. Nu hade det äntligen stängts. Så nu var hon friskförklarad på hjärtat oxå. I måndags var vi på ögonundersökning. Det mesta var bra, det enda som var, var att hon hade lite väl stor skillnad på ögonen. kom inte ihåg vad det heter. Men hon ser bättre med höger öga än med vänster. Så vi skulle tillbaka dit i jan-feb igen å se om vänster öga mognat klart. Är det fortfarande för stor skillnad så får hon nog träna vänster öga via att man sätter en lapp på det högra.
 
Nu har jag också börjat gå på den vanliga föräldrapenningen då vi ska börja ta bort övervakningen på Alva. Man får ju mkt mer pengar via tillfällig. Sen ska jag hoppa in å jobba en natt också nu i sept. Vilket känns väldigt konstigt. Men det kommer nog att gå bra. samt att det drygar ut föräldrapenningen ännu mer ;)
Får se när jag tänker gå tillbaka till jobbet. Om jag får bestämma så blir det efter nästa sommar. Då är  Alva 2 år, vilket jag tycker är en bra ålder för att börja på dagis.
 
Idag vaknade vi med en febrig lite tjej här hemma. Hon har varit vaken en hel del i natt. Men det är nog inte så konstigt om hom fick feber under natten. Så nu har jag äntligen fått henne att somna igen.
Snart kommer min lillasyster hit, hon ska passa Alva senare då jag ska åka å göra min ögonfransar.

Ska vila lite nu medans jag kan ;)

RSS 2.0