22 årsdagen idag!!

Ja, nu har de gått hela 22 årsen sedan jag fick min nya lever. Känns lite konstigt att de gått så lång tid. Då läkarna sa till mina föräldrar att de skulle vara glada om den höll i 10 år!! Den har alltså klarat 12 år plus, samt att jag bestämt att den ska hålla väldigt många år till. Räknade ut att min lever är 35 år. En gammal en ;)

Idag var jag på utbildning av barn HLR på förmiddagen på jobbet. Sedan hjälpte jag till de fyra sista timmarna på avdelningen. Sen bar de av till svärmor på middag. De var gott och trevligt. Vi åkte sedan och kollade på en tomt en bit från Alafors, där en kompis pappa äger en hel del mark. De var en jätte fin tomt som låg precis så vi vill ha det. Så nu går tankarna på om vi ska bygga hus istället för att köpa ett. Men de kostar ju också en hel del.
Tomten har sol hela dygnet så man började ju tänka på hur de skulle vara att sitta där en sådan kväll som denna, då solen står på.

Hoppas att detta vädret håller i sig i helgen jag ska jobba två dagar till sen är jag ledig till måndag eftermiddag, så skönt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och se klart på hockeyn om jag orkar vill säga, är väldigt trött idag.

Men som sagt grattis på dig levern =)

Riktig vårkänsla idag =)

Idag var jag ledig och fått vila upp mig ännu en dag. Jag åkte ut till mamma och satte mig i solen och gottade till de. Satt där sedan hela dagen och njöt. Såg dock nu att jag har blivit lite röd i pannan =) Men vad gör de..

Lägger in mina kort som jag gjorde till de två kalasen som vi var på i helgen.

Detta var kortet till mormor
 


Till morfar


Till Matilda, min kompis dotter


Ligger nu i sängen och tittar på Liv och död, Synd bara att de är sista avsnittet idag. Funderar strak nu på att bli transplanationskoordinator, Tycker att det verkar vara ett intressant och roligt jobb, då jag är väldigt insatt i detta ämnen.


Nää nu ska jag stänga ner så jag kan sova efter att programmet är slut. Ska ju upp tidigt imornbitti.
Sov gott

Påskens schema är över

Då var denna påsken över..
Fredagen var ganska lugn för min del, var hemma hos min vän som har 2 barn och bara tog de lugnt. Sen fick jag hämta hjärtat som var på fest hos hans kompis.
Lördagen var vi hemma hos min mamma och pappa, där fick vi middag, grillat så gott var det. På kvällen var vi hos en kompis och åt lite gott och umgicks. Hjärtat åkte sedan vidare till stan och mötte sina vänner. Medan jag åkte hem och la mig i sängen kände mig väldigt trött.
Söndagen var jag och min syrra först på backaplan, vi var där tidigt för att vi trodde det öppnade kl 10. Men det öppnade inte förren kl 11. Så vi fick allt fördriva tiden inne på coop som var öppet iallafall sen satte vi oss och solade ute tills de öppnade. Jag åkte in för att hitta något till min kompis dotter som skulle ha 2 års kalas på eftermiddagen. Jag hittade en jättesöt jacka som jag visste att hennes mamma också tyckte om =). Så den fick de allt bli till min lilla prinsessa. Jag köpte bara en vit tröja till mig själv och min syrra hittade en söt klänning till henne. När jag kom hem åkte vi direkt till kalaset, var där tidigare för vi ville inte sitta inne när det var så fint väder. Det var mysigt på kalaset. När vi kom hem var vi trötta så de fick bli pizza till middag.
Måndag jobbade jag förmiddag, som tur var det väldigt lugnt på jobbet. Gick lite tidigare för att kunna kolla på min lillasysters fotbollsmatch och sen för att hinna byta om för att åka iväg till min morfars 70års fest. Men hade haft ont i magen hela dagen på jobbet samt innan kalaset också. Tyvärr så blev de värre så jag orkade inte riktigt vara mig själv på kalaset. Så vi åkte därifrån ganska tidigt. Sen på kvälleb fick jag rikitgt ont i magen och blev dålig.

Så nu har jag varit hemma från jobbet i två dagar pga av att magen inte varit sig själv om jag säger så.
Igår låg jag på soffan hela dagen och bara tittade på tv. de var ganska gött faktiskt.

Idag sov jag ända fram till kl 11. Det har jag inte gjort på många år tror jag, tycker egentligen inte om att sova så länge, men kroppen behövde nog de när den ville det. Så idag har de också bara varit en slappdag. Kunnat äta lite mer idag och magen börjar bli lite mer normal igen. Hoppas verkligen att jag kan jobba på fredag igen.

Nu ligger jag isängen med min ena katt som ligger nere vid mina fötter. Hjärtat är på jobbet och sover borta idag, de ska han göra alla nätter fran till fredag. De är tråkigt när han inte é hemma på nätterna även fast man bara sover.

näää nu ska jag sova och ladda batterierna igen så jag blir helt frisk...

Puss å kram på er och sov gott =)

Här är min andra lilla bebis katt =)

Transplantationsdagen !!


Här på bilden är jag ett år gammal. Alltså fyra månder innan jag blev transplanterad.


Sista badet innan transplantationen hemma.

Det blev så att mamma och pappa hade sökaren i ½ år för den 28/4 -87 kl 23.45 ringde telefonen. Pappa svarade i telefonen. Mina föräldrar trodde att det var deras kompisar som ringde för de hade gått från oss vid kl 23.40. Men det var min läkare som ringde.
- Du vet kanske var de gäller. Vi har hittat en lever som vi tror skall passa Nathalie. 100% säkra är vi inte, men så gott som?.. Ni kan väll komma så snart som möjligt, men stressa inte utan ta det lugnt. Ni gr via akutmottagningen upp till avd 25, som sedan följer er upp till I avd 28 BIVA. Sa min läkare.

Mamma kom och väckte mig och sa att nu var det äntligen dags. Hon klädde på mig min overall över min pyjamas och sedan bar de iväg till vår bil.
Fast att pappa var nervös så klarade han av att köra oss till sjukhuset.
När vi väl var på Avd 28 tog dem imot oss helt underbart. Jag förstod inte vad som skulle hända så jag hittade en rolig sak att springa runt med. Den saken visade sig vara respiratorn som jag skulle ligga i efter transplantationen.
Så var det dags för att vägas och mätas, vikt 11kg och längd 77cm.

Kl 02.00 kom läkaren och gav ett defenitivt besked att det skulle bli en transplantation.
kl. 02.15 blev ja sövd i mammas knä. Nu började den eviga väntan för mamma och pappa. Förarbetet börjar på mig dvs nålsättning ( 1 i vä arm, 1 artär i vä handled, 1 hö armveck, 1 artärnål i hö handled, 1 i hö fot. 2 st centrala venkatetrar (CVK) på var sin sida av halsen). Fick även urinkateter.
Kl.03.00 åkte mina föräldrar hem för att försöka sova, men det gick inte. Kl 07.00 ringde det till anhöriga och talade om att jag låg på operation. Mamma och pappa åkte tillbaka till sjukhuset kl 08.00 på morgonen.

Under tiden hade operationen påbörjats. Kl 05.30 öppnar dem mig och skär av blodkärl och friade min lever, nu väntas det på att donationslevern skall komma. Det är mycket att göra med blodkärlen.
Ca kl 08.00 kom levern med abulanstransport, nu var det dags att operera ner donationslevern till en storlek som skulle passa min lilla kropp. Sedan började uttagandet av min lever och insättandet av den donerade levern.

Under tiden fick mina föräldrar lugnande besked att allt såg bra ut och att allt gick enligt planerna, den donerade levern såg frisk ut. Dagen för mina föräldrar gick mycket långsamt. Men vid 14-tiden fick dem beskedet att den akuta blödningsrisken var över, nu återstod endast uppsnyggningsarbetet.

Kl 15.50 OPERATIONEN är klar. Vilken lycka för mina föräldrar =).
Kl 16.00 kom läkaren och talade med mamma och pappa och sa att operationen inte kunde bli mer lyckad än den var. Läkarna var mycket nöjda.  

Den långa väntan på en ny lever!

För att hålla mig i bra skick under väntan på att de skulle bli en levertransplantation fick jag jag extra näring med vitaminer i (intralipid) som jag fick via blodet. Samt fick jag äta en välling som heter Pregestemil som vara rena dunder maten för mig som var så liten och klen. Med hjälp av pregestemil gick jag från 6,2 kg som jag vägde vid 8 mån till 11 kg som jag tillslut vägde vid 16 månaders ålder.

I November - 86 blev jag uppsatt på transplantationslistan. Det fanns två listor en akut och en barnlista. Jag blev uppsatt på barnlistan eftersom jag mådda så bra.  I December -86 åkte mamma till Sahlgrenska sjukhuset och hämtade en sökare som skulle pipa då de var en lever som skulle passa mig. Detta var en trygghet för mina föräldrar att veta att sjukhuset kunde få tag på dem. Vi levde precis som vilken familj som helst.

Här kommer lite bilder som tillhör de tidigare inläggen också:


Ledig ytterligare 2 dagar

Så var de söndag igen. Veckorna går väldigt fort, och de lediga dagarna går också lite väl fort! Men har två dagar kvar iallafall =)

Igår var en helt underbar dag. Först var de tvättdags i tvättstugan för att få bort alla handdukar och lakan. Efter de var de städning i huset och lagom till jag var färdig kom solen fram=). Då bar de av på en promenad till centrum för att kolla lite i affärerna, köpte mig ett par jeans för 50 kr samt ett gott rött te med smak av blåbär och lingon. Sen gick jag halvväg till ytterby och mötte min mamma som också var ensam hemma. Sen gick vi tillbaka till kungälv för att fixa lite för mamma. Efter de åkte jag med mamma hem till dem och satte mig på deras altan och solade. De var varmt och gott. =) Fick allt lite färg på kinderna. Till lördagsmys blev de räkor mums va gott de var.

Idag har jag inte gjort så mycket. Vart å tränat på gymmet iallafall, känns skönt på en söndag. Körde rygg, biceps och mage idag. Till middag blev de fisk och grönsaker =). Svärmor kom förbi en stund också, så jag bakade mjukpepparkaka, mums.

Nu sitter jag och tittar på sanningens ögonblick för att jag inte orkar byta kanal. Men måste säga att de är ett väldigt dåligt program. Att man som människa kan sätta sig i tv och svara på sådan frågor! Ibland undrar man vad människor göra för pengar. Men men de är ju deras liv.

Lovade min arbetskamrat att jag ska fortsätta skriva om mitt liv imorn. Ska även lägga in bilder på mig som liten imorn då jag skriver.

Lägger in en liten bild på min katt som ligger på golvet under mig just nu.
Min lilla bebis e hon, sååå söööt.

Go natt på er alla!!!

RSS 2.0