Läggdags

Nu ligger jag ensam i sängen för 3 gången denna veckan. Sambon jobbar igen =(

Nu har jag börjat skriva om min barndom igen som jag gjorde i min gamla blogg som tydligen slutade fungera då de hände lite väl mycket i mitt liv precis när jag började blogga. Så nu när jag skulle ta upp den så vill de inte fungera så jag var tvungen att starta en ny.
Så om någon skulle vilja hjälpa mig att göra den lite snyggare så får ni gärna säga till =)

Hade en otroligt lugn dag på jobbet idag, sen bar de iväg och storhandla hem. Var inte så roligt då man var jätteseg å trött och ville bara hem, Fick endast bli laxsallad till middag idag. Men de blev så gott.

Nu ska jag sova, ska upp och åka till gymmet tidigt imorn så jag hinner med de innan jobbet.

Sov gott.....



Första operationerna

Jag döptes den 26/1-86 i Toleredskyrkan.
Dagen efter bar det av till sjukhuset igen 27/1-86 då jag, min mamma och pappa träffade läkarna som skulle operera mig. Den 29/1-86 kl 8.30 sövdes jag ner och operationen på börjades, var klar kl 12.30. operationen såg bra ut och läkarna trodde detta skulle fungera. Låg inne på avd 327 i sex dygn efter operationen. När vi väl hemma blev det många turer fram och tillbaka till sjukhuset för att kontrollera om operationen hade lyckats. Vilkten den tyvärr inte hade, gallan började aldrig rinna ut i stomin som jag fick vid operation.
Mamma och Pappa bollades mellan hopp och förtvivlan, då ena läkaren sa de ena och andra läkaren sa något helt annat.

Jag fick gå på kontroller ca 2 gånger i månaden, för att se hur mina leverprover förändrades. När Maj kom och gallan fortfarande inte kommit igång ville läkarna göra en operation för att rensa bort eventuella stopp. Tyvärr så var det inget stopp så utsikterna såg inte så bra ut för min del.

Någon dag efter operationen kom läkaren och berättade den dåliga nyheten för mamma och pappa.
- Nathalies lever såg inte så fin ut. För att Nathalie skall kunna fortsätta leva så måste hon genomgå en levertransplantation, utan en ny lever kommer hon att leva till max 3 år gammal.
Efter läkaren sagt detta gick han bara sin väg.
Mamma och pappa blev väldigt ledsna över att fått detta till sig.

Efter några månader blev jag ner flyttade till avd 25, där en ny läkare fick huvudansvaret för mig.
Nu var det bara en tidsfråga tills den riktiga diskussionen om levertransplantation skulle börja.
Under den kommande tiden skulle läkaren och vårdpersonalen försöka hålla mig i så bra skicka som möjligt.

Min födsel och början på min sjukdom..

Torsdagen den 5/12-85 föddes jag. Klockan var 07.39 på morgonen. Jag föddes under normala förhållanden.
På andra dygnet upptäckte vårdpersonalen på avdelning 14 BB/Östra sjukhuset att jag fått gulsot, (bilirubinet var på ca 212). Men fick åka hem som vanligt på måndagen efter.

När det hade gått en hel måndag och jag var fortfarande gul, så tog mamma och pappa med mig till Östra sjukhusets akutmottagning. Där blev jag undersökt av en läkare som tog nytt blodprov (bilirubin), som låg på samma som på BB.

Jag blev inlagd för uttredning på avd 25. Utredningen på mig tog tre veckor, sen kom läkaren och berättade för mamma och pappa att jag led av en leversjukdom som heter Gallvägsatresi (Billiär atresi), vilket innebär att jag saknade gallgångarna från levern till tarmen. Då berättade läkaren även att de kunde bli tal om levertransplantation, men först skulle dem försöka göra nya yttre gallgångar ( Operationen kallas Kasai).

.......så har även tisdagen gått

Okej då var även denna arbetsdag avklarad. Skulle precis sätta mig och söka till ett nytt jobb, då jag inte vet om jag får vara kvar på mitt jobb. Har vik fram till 31 mars. Men då fick jag ju så klart inte upp mitt CV för att kunna ändra och skicka de =( Får fixa det på jobbet imorn. De är ju så att de är sista ansökningsdagen imorn. Tycker de är svårt att formulera till ett bra CV och ansökningsbrev.

Har förövrigt idag varit hos min kompis och hälsat på. De har 2 små barn som är helt underbara. Vill själv ha barn när man varit där. Men den tiden med barn kommer också någon gång. Tur att jag kan åka dit och låna en bebis när jag vill. Samt att jag har ett jobb där de är bebisar hela tiden.

Nu håller min data på att dö. orkar inte gå och hämta batteriet. Får bli längre och lite mer intressanta saker att läsa om imorgon.

Sov gott.
Kramar


Årets första blogginlägg =)

 
 
Då har det gått snart en månad på de nya året. Än så länger har de börjat bra de nya året. Så jag hoppas att de resterade året fortsätter bra. 2008 var inte direkt mitt tur år. De enda positiva var nog att jag tog Sjuksköteskeexamen, utöver det så var 2008 inget bra år alls det mesta gick emot mig och min sambo .
 
 Idag har vi varit ute och tittat på soffa till vårt vardagsrum som vi ska renovera. Hittade en riktigt snygg soffa på Möbeloutlet, en divan soffa är det som vi vill ha. Om någon har en bra affär med snygga soffor får ni gärna nämna några.  Har hittat tapeter och färg till rummet, ska bara hitta ett snyggt soffbord också. Så nu sitter jag här och fantiserar om hur snyggt de kommer att bli när allt é klart. Tänkt lägga upp före och efter bilder på vardagsrummet när allt é klart. De kommer att bli en stor skilland mot va de är nu. 
 
Jag har varit ledig idag hur skönt som helst, men ska jobba 5 dagar ändå denna veckan. Känns inte alls så positivt då jag och min sambo kommer att jobba förbi varandra nästan hela veckan. Vilket är tråkigt och blir så när båda jobbar skift arbete. 
 
Nu ska jag gå och göra i ordning min lunch till imorn, så jag inte kommer så sent i sängen ska upp kl. 05.15 imorn för att åka till jobbet. Känns inte alls roligt. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0