Graviditet 2

Tänkte skriva lite sammanfattning om graviditeten som kommer bli Maltes lillebror/lillasyster =)

Plussade den 23 Dec 2010 blev en bra julklapp för familjen. Men vi kunde inte hålla oss fram till julafton utan berättade de samma dag. Så de blev en bra jul trots att jag hade sett fram emot att vara tjock och ha Malte i magen. Men nu i stället fick vi ha en ny liten individ i magen under jul.

Först hade vi dem 12 första veckorna att vara oroliga för, där de sker dem vanliga missfallen. Hade lite problem med små blödningar men allt såg bra ut när vi åkte in och kollade.

Efter dessa 12 veckorna började den riktiga oron för att de som hände med Malte skulle hända igen. Trotts att vi visste att jag skulle få ett Cerclage som de heter. Försökte att tänka att de händer inget fören vanligen i v 16 om de ska vara pga av försvagad livmoderhals.
Skulle göra ett Kub-test som de heter att dem kollar risken för down syndrom ooch två andra kromosonfel när vi var i v 13. Först där efter skulle vi få en operationstid för cerclaget. Allt så bra ut på testet och den lill* låg och rörde sig så fint i magen. Har moderkakan i framvägg även denna graviditet samma som med Malte.
Sen fick vi op-tiden av läkaren och de skulle vara den 2 mars som jag skulle få mitt cerclage. Skulle vara där dagen innan för inskrivning och så. Så de var två veckor kvar. Två långa veckor. Men tillslut blev de den 1 Mars och jag åkte dit. Till specialförlossningen som jag inte hade varit på sedan den 12 Sept när Malte föddes. Det var väldigt jobbigt att åka dit och ju närmare jag kom, desto mer kom minnena tillbaka, trotts att jag åkte den vägen flera gånger men då var de till jobbet som ligger i huset brevid. Men denna gången skulle jag in i huset och åka upp till våning 4 och gå in på Specialförlossningen. Fick stoppa tårarna flera gånger på väg dit. Men tills slut var jag framme.

Fick mig en liten chock när de sa att jag skulle opereras idag (1 mars) När jag och L var inställda på att de skulle vara den 2 Mars. Men våran läkare kunde även denna dagen och jag hade som tur var inte ätit någon frukost utan hade med mig den. Så de var bara att ringa L och säga att de skulle bli av idag i stället. Var där kl 8 på morgonen och operationen skulle bli runt halv 11 - 11 tiden.
De jobbiga denna dagen var att när jag kom på morgonen vissades jag in på de undersökningsrummet där vi fick beskedet att Malte skulle föddas och att de inte fanns något att göra. Mammas granne som är barnmorska jobbade då och kom in på rummet. Då gick de inte att hålla tillbaka tårarna när hon frågade hur de kändes att vara tillbaka. Men efter att ha pratat en stund med henne kändes de bättre och klumpen i halsen försvann.

Sen var de bara att gör sig i ordning för operation och kl 11, rullades jag upp till operation. Fick vänta en stund men somnade nog vid halv 12.
Vaknade igen strax innan halv 1 så de var en kort narkos. Sen blev jag kvar under natten. Allt hade gått bra.

Detta blev ett långt inlägg så jag får ta och fortsätta

8 Månader, nytt hus och syskon påväg =)

Ja igår torsdag 12/8 var de 8 månader sen du tittade ut. Tänk va tiden gått fort ändå. Trotts att vi tyckte att tiden stannade då vi för 8 månader sen fick våra liv helt upp och ner vänt, från att ha varit lyckliga dagen innan till att livet vändes upp och ner på en dag.
Va förbi minneslunden förra veckan de satt massa fina blommer på minneslunden och de var så lugnt och stillsamt en fin vårdag. Vi gick fram till trädet som din pappa har valt som ditt träd Malte. Det har sått ett ljus där hela vintern, men nu vågar vi inte sätta något ljus där inne bland allt gräs.

Här inne ligger du någonstans


Nu väntar vi ju ditt syskon också som skall titta ut i Aug =). Har velat berätta de så länge men rädslan att något ska hända har gjort så vi inte riktigt vågat säga något till alla. Men nu är vi inne i v 26 så nu blir de bara lättare för varje vecka och dag som går. Jag vet att du är skyddsängel till h*n jag bär på i magen. Har varit många oroliga och jobbiga veckor för oss.

Här kommer en liten bild på magen som börjar bli stor nu =)


v 25 (24+6)

Sen har dem kommit en bit på tomten. Nu är allt klart för att plattan kan gjutas. Vilket vi hoppas blir nästa vecka. Ytterväggarna kommer ju om 3 veckor och då ska ju så mkt som möjligt vara klart runt om och speciellt plattan =). Så vi får åka upp nästa vecka med och se om de varit där och gjutit. Längtar så till huset är klart och den lill* i magen kommit också.


Utsikten från köket =)




Så här såg de ut idag 13/5-11


Ska skriva lite mer ang graviditeten och resan som varit från plusset fram tills där vi är idag.

//Mamma till världens finaste ängel <3

RSS 2.0