Det var urinvägsinfektion och förstoppning....

Nu har vi blivit utskrivna från sjukhuset igen. Det var som jag trodde förstoppning och omogna tarmar med tanke på att hon är förtidigt född. Sen hade hon även urinvägsinfektion. Men har inte visat några symtom på detta mer än att hon kräkts mycket. Infektionsproverna har varit helt normala. Men urinodlingen visade på bakterier i urinen.
Så hon fick äta antibiotika i en vecka å sen skulle vi på återbesök och lämna ny urinodling. Blev utskrivna i onsdags, men redan på onsdagskvällen började hon kräkas mycket igen och även på torsdagsmorgon. Men de lugnade  ner sig sen under dagen och varit bra sen dess.
Igår ringde läkaren som vi hade när vi låg inne och sa att urinodlingssvaret hade kommit och de visade fortfarande på att hon hade bakterier i urinen. Så igår började vi på en ny antibiotikakur. Samt att vi ska bli kallade till en ny röntgen på njurarna, för att hon fått urinvägsinfektion så tidigt. Så nu hoppas vi att allt blir bra när vi får bort urinvägsinfektionen å så.
Så nu får det vara slut med saker för vår lilla tjej. Men hon är en stark tjej. Är glad att hon är ett matvark och inte varit allt för påverkad av infektionen. Hon stannade bara av lite grann i vikt nu när hon varit sjuk. Men går nu upp enligt hennes kurva igen. Så vi får vägning 2 gånger i vecka nu ett tag för att se så hon går upp i vikt när hon kräks mer än vanligt.
Nu ligger Alva i morfars knä och sover så gott.. Det behöver hon =)
/Mamma till 2 underbara barn <3

Ny sjukhusvistelse =(

Då har vi varit hemma ett tag. Men det blev inte långvarit. ALva har den senate tiden haft problem med att bajsa och kräkts mycket. Kräkningarna har vi trott varit överskott av maten. Men den senaste veckan så har kräkningarna ökat på sig och kissat mycket mindre än vanligt. Men ändå gått fint upp i vikt. Men i onsdgas så kräktes hon upp et helt mål + lite till. Sen på torsdag morgon var det samma sak, kräktes upp målet hon fick på morgonen och när jag skulle ge om medicinerna så kräktes hon ännu mer. Sen var hon tröttare än vanligt. Vi skulle då upp till Uddevalla sjukhus för att kolla ögonen. Dem var äntligen färdigutvecklade. Där uppe åt hon lite, men sov väldigt mycket. Sen när vi kom hem åt vi igen men då hände samma sak som på morgonen att hon kräktes upp väldigt mycket. Såg även att urinen var mörkare än vanligt.

Så när L kom hem från jobbet så åkte vi in till barnakuten på östra. Det tog ca 4 timmar innan vi fick träffa en läkare. Först en medicinare vilket jag inte riktigt förstod då vi sökte för kräkningar och att hon inte bajsat ordentligt på jättelänge. Så vi fick både träffa 2 läkare, både medicin och kirurgläkare. Vi blev inlagde på avdelningen som jag jobbar på. Samt att de blev svält på Alva. Hon fick alltså inte äta något utan får bara dropp. Men att få dit nålen (pvk). Det blev så att narkosläkaren lyckades tillslut.

Igår ( fredag) var de en massa undersökningar. Först ett utraljud på den nedremagmunnen som kan orsaka kraftiga kräkningar. Men den såg normal ut. Sen började passage rtg (rtg där man får dricka kontrast som man sen följer hela vägen ner till ändtarmen). Kontrasten tog hon så gladligen efter många timmars svältande. Sista bilden tog idag (lördag) vid 12 tiden. Svar har vi inte fått än. Men hon fick börja äta lite grann igår. Men första målet så kom ca hälften upp och målet senare på kvällen kom en del upp också.

Nu på morgonen (lördagen) så vägde vi henne och då hade hon gått upp ca 300 g på bara dropp så hon har lagt på sig allt för mycket vätska. Vilket märks då hon andas tyngre och mer ansträngande. Så de blev även en lugnröntgen idag. Hon klarade av första målet mat idag. Men nu vid andra så kom en del upp igen. Plus att nålen som sattes i fredags har gått sönder. Så nu blir de till att gå upp till narkos igen och få en ny.

Väntar även på att läkaren ska komma förbi och säga vad båda röntgen visar. Själv tror jag att det är en rejäl förstoppning och att hon har lite omogna tarmar.
Men får se vad läkarna säger när dem kommer förbi här snart.


//Mamma till två underbara barn <3


RSS 2.0