Första dagarna i vår prinsessas liv

Måndagen 6/6.

När vi kom upp till neo var man allt nervös för att se hur hon mådde. Men hon hade skött sig bra och Respiratorn skulle hon få komma ur på förmiddagen. Blev sen lagt i CPAP, vilket hon tyckte var skönare. Hon hade även börjat få mat 2 hela ml som hon fick via en V-sond. Idag fick vi äntligen hålla i vår flicka. Men man skulle sitta tre timmar i sträck då det tar mkt kaft på dem små att flytta ut dem. Det ska även vara hud mot hud så kallad kängrumetod. Men det var mysigt. Det enda jobbiga var att man inte fick klappa henne, utan man var tvungen att hålla still handen för om du klappade som man brukar göra med bebisar. Gjorde man det på A så slutade hon andas för att det är obehagligt samt att det gör ont då dem har så tunn hud. Men som sagt det var väldigt mysigt.

Tisdag 7/6

Hon har hade en bra dag. Fick komma ut ur kuvösen och sitta hos oss båda två idag. Även ökat maten till 6 ml var tredje timme. Hon va ett matvrak redan från början och skrek ca 30 min innan det var dags för mat.

Onsdag 8/6

Idag fick vi beskedet att vi till största sannolikhet skulle flyttas till NÄL =( pga av platsbrist (som vanligt) men även att dem inte riktigt visste var vi tillhörde.
Idag fick A komma ur CPAP:EN och det klarade hon fin fint =). A:s mormor fick även komma in en snabbis och kolla på henne. Hon fick då sin första nalle som vi satte vid kuvösen.

Torsdag 9/6

Hon hade under natten börjat syresätta sig lite sämre och fick då en grimma med syrgas. Samt gjort en del apnér (då hon slutade andas), vilket är väldigt vanligt hos förtidigt födda barn då allt är så omoget. Det var idag som vi fick veta att A skulle bli flyttad till NÄL redan imorn förmiddag.
På kvällen var A lite tröttare än vanligt. Men som nyblivna föräldrar och speciellt till ett prematurt barn så visste vi ju inte så mkt. Utan trodde att hon kankse va trött för att hon vart utan CPAP:EN så länge.

Dessa dagarna kändes det inte allt så jobbigt att ha fått en flicka prematurt. Men tiden efter flytten blev verkligen en berg och dalbanan =(. Sitter just i detta å pratar med andra mammor som också inte är nöjda med vården på NÄL å att man håller på att flytta prematura barn fram och tillbaka till sjukhus pga av platsbrist och andra dåliga bortförklaringar. Att man inte ens kan låta dessa små barn få ligga kvar på samma ställe tills det att dem skulle ha kommit eller tills dem vissar att dem är riktigt stabila. Nää då flyttar man dem som behöver mest vård och mest lugn å ro som inte ens är färdig utvecklade, som skulle ha de lugnt å skönt i mammans mage. Inte konsigt att 10% av alla barn som flyttas mellan sjukhusen vår men för livet.

Vilket jag tror att A inte hade fått om vi hade fått vara kvar på Östra. Tror att hennes lungor hade varit mkt bättre om vi fått stanna kvar. Jag tror att infektionen inte skulle ha tagit så hårt på henne om hon inte hade behövt flytta på sig bara 5 dagar gammal.

Ångrar så att jag inte stod på mig och krävde att få vara kvar =(.

Skriver om flytten imorn. Blir ett långt inlägg. Orkar inte det nu.

skulle ladda upp en bild men det ville inte fungera idag. Får bli imorn i stället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0